Hælspore

”Hælspore” bruges i hverdagen ‘lidt i flæng’ som betegnelse for lidelser, der giver smerter omkring hælen eller under svangen. Hælspore er faktisk misvisende, da smerter omkring hæl og/ eller svang er en irritationstilstand, altså en inflammation, også kaldet fasciitis plantaris, i svang senen i det område hvor senen sidder fast på hælknoglen. Senen hæfter ude fra tæerne og hæfter ved hælknoglen. Symptomerne ved Fasciitis Plantaris er først og fremmeste smerter omkring hælen, trædepuden og i svangen. Det kan være værst om morgenen, og andre oplever de tiltager med tiden.

En diagnose på hælspore kan kun stilles ved at tage et røntgenbillede. På røntgen kan man se en lille udtrækning af hælknoglen fortil hvor svangsenen hæfter. Der er derfor stor forskel på om man lider af en hælspore eller om man lider af en inflammation i selve senen. En hælspore behandles på den bedste måde med tålmodighed og aflastning med det rigtige fodtøj.

En inflammation i svangsenen skal man også være tålmodig med, men her kan man selv gøre nogle tiltag for at afhjælpe og gøre helingstiden kortere. Noget af det der er meget vigtigt at få tjekke sin fodstillingen, belaster man foden forkert kan der giver skævheder, som sætter sig i senen. Kom ind og få snak med os og hør om de muligheder der er for at afhjælpe dig.

En hælspore eller inflammation ser man mange gange komme igen og igen hvis man ikke gør det rigtige ved det.