Nedsunket forfod 

Nedsunket forfod er en tilstand hvor knoglerne presses ned i underlaget og det kan derfor føles so mom man går på knoglerne eller har små sten I skoen. Tilstanden opstår fx. hvis tæerne pakkes sammen i for små sko. Mange får også nedsunket forfod med tiden.

Symptomer på Nedsunket forfod opdager man gerne ved at man får smerter når man går, det kan føles som nåle eller små sten I skoen. Andre oplever ligtoner på forfoden fordi man belaster knoglerne og der ikke er trædepuden til at tage fra.

Hvad kan man selv gøre?

Man bør undgå sko, der er for små. Endvidere er det fornuftigt at vedligeholde bevægelserne i tæerne. På den måde kan man lære sig selv at styre alle bevægelser af tæerne. Man skal træne tæerne dagligt i mindst 20 minutter, ved at vippe tæerne op og ned og fra side til side. Man skal købe sko, så tæerne kan bevæges i skoene, når man har dem på. Det er også nødvendigt, at skoene er bredere end foden, og længden må ikke være mindre end fodens længde, når tæerne er strakte.

Kom ind til os og bliv scannet, så kan vi se hvor og hvor meget du belaster din forfod. Vores indlæg kan måske være nok til at hjælpe dig med smerterne eller også sender vi dig videre. MBT sko kan også afhjælpe og være med til at styrke dine muskler I fødderne.